Biesboschtocht op zaterdag 9 juni 2018

Op zaterdag 9 juni organiseert TWC Zevenbergen de jaarlijkse Biesboschtocht. Deze tocht is een klassieker en begrip in west Brabant en voert door fraaie natuurgebieden van de Hoeksche Waard, Hollandse- en Brabantse Biesbosch. Om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van deze tocht zijn er 2 afstanden te rijden; namelijk 100km en 150 km.

Afstand 100 km

De 100 km variant gaat richting Moerdijk en gaat via het fietspad langs de Engel door de Hollandse Biesbosch. De route gaat over rustige fietspaden en met de pont wordt een oversteek gemaakt naar Werkendam waarbij wellicht de beroemde Zeearenden nog gespot kunnen worden. In Werkendam is een controlepost voorzien waarbij er tevens een pauze wordt ingelast. Via Hank en het historische Geertruidenberg voert de route naar Drimmelen en Hooge Zwaluwe. Men passeert het nostalgische gehucht Blauwe Sluis om uiteindelijk via Zevenbergschen Hoek weer in Zevenbergen te arriveren.

Afstand 150 km

Bij de 150 km variant gaat de route richting het pittoreske Klundert en wordt richting het vestingstadje Willemstad gereden. Via de bekende Haringvliet sluizen en brug wordt de Hoeksche Waard ingereden. Een prachtig natuurgebied wordt doorkruist om Strijensas te passeren. Voor de klimmers geeft de Kiltunnel wellicht nog extra uitdaging. Na de tunnel wordt vanaf het fietspad langs de Engel de 100 km variant over Werkendam gereden. Na afloop van beide tochten wordt u in Zevenbergen opgewacht om de tochten te evalueren en ervaringen te delen met andere fietsvrienden.   De route kan zowel individueel als achter voorrijders in een groep worden gereden en is volledig uitgepeild. De startlocatie: Sportpark De Knip aan De Knip 1 in Zevenbergen. De starttijden voor de 150 km voor de individuele rijders is van 8.00 uur tot 10.00 uur. Wie gezamenlijke de tocht van 150 km wil rijden start om 8.00 uur. Hier zijn twee groepen. Groep 1 rijdt met een gemiddelde van 30 km/u en groep 2 houdt een gemiddelde aan van 28 km/u. De starttijd voor de 100 km voor individuele rijders is van 9.00 uur tot 10.00 uur. Wie de gezamenlijke tocht wil rijden start om 09.00 uur. Ook hier rijden er twee groepen. Groep 1 houdt een gemiddelde aan van 28 km/u en groep 2 fietst met een gemiddelde van 25 km/u. Inschrijfgeld:€ 4,- inclusief oversteek met de pont. Informatie: Peter van Nispen (0653284369) of Jan Broeders (0651487231) Email: peter.vannispen@ziggo.nl Wij hopen u te mogen begroeten tijdens deze zeer fraaie klassieker!