Zomaar een clubritje in de zomer en je bent zo 10 jaar ouder…

Op een mooie zaterdag gingen de recreanten op pad. We hadden een mooie route uitgestippeld. Op het programma stond Rijsbergen en dat is altijd mooi. Jan en ik reden de hele rit op kop. Dat vonden we niet erg en zoveel wind stond er niet.

Daar word je ook nog hard van zeggen ze. Nu wil het geval dat er nogal wat wegomleggingen waren, o.a. bij Rucphen. Dat is niet erg. Er stonden grote borden dus uiteindelijk hadden we ook nog een mooi uitgepeilde route, niet gek he voor maar twee recreanten op zomaar een zaterdagmorgen. (ja inderdaad, we waren met z’n tweeën). Alleen met het koffiedrinken wilde het maar niet lukken. De ene tent na de andere was nog dicht. We reden ook wel stevig door natuurlijk maar met al die omleidingen krijg je toch zin in een bakske.

De meeste tenten gaan tegenwoordig pas om 12 uur open en op die tijd zijn we al bijna weer thuis. Nou, we koersten dan maar richting Etten-Leur en weer een uitgepeilde route, die gele M is van verre al te zien toch.

Jan zou op de fietsen passen en ik toog naar binnen voor een kop koffie en een theetje. Bij Mac-Donalds krijg je na de bestelling een bon met nummer. Aangezien ik ook het toilet wilde bezoeken deed ik de bon alvast in m’n zak. Bij terugkomst aan de balie stond het dienblad met twee bekers al klaar. Het afrekenen gaf enige verbazing. Het bedrag was totaal €1,50. Snel betalen en wegwezen voor ze zich bedenken.

Het bakkie smaakte goed en het uitzicht op het maisveld was ook best te pruimen. Op het gemak weer de bekende route naar huis gefietst. Daar werden de zakken geleegd en de kassabon nog eens goed bekeken. Het stond er echt: €1,50 als totaalbedrag. Echter wat er ook stond was 65+. Begreep ik het nu goed? Jeetje, die pubers achter de toonbank voor wie iedereen boven de 40 een fossiel is waarschijnlijk, zagen mij aan voor een 65+. Vandaar die korting!!

Nou ja de helm en zonnebril en de verschrompelde knietjes zullen hun beeld wel hebben vertroeteld. Maar afijn ik loop dus 10 jaar voor op wat komen gaat. Ik kon er wel om lachen eigenlijk maar of ik dat over 10 jaar nog leuk vindt is de vraag?!

Groet,

Angela Rindt.