Zeer geslaagd TWC weekend!

Afgelopen weekend (23, 24 en 25 juni) stond het traditionele TWC weekend weer op het programma. Vrijdag rond 7 uur was het verzamelen bij SGZ in Zevenbergen. Na wat oponthoud (een portemonnee was zoek) en aanwijzingen van de organisatie, togen we rond half 8 richting Apeldoorn, met in ons kielzog de bus met reserve material, onze bagage, chauffeur Ad Martens en navigator Eric Schouwenaars.

Dag 1

De eerste 68 km tot aan onze eerste tussenstop in Nieuwpoort gebeurde er al heel veel. Er werd veel gelachen en gedold, maar we kregen ook te maken met wat tegenspoed. Op de dijk bij Kinderdijk knapte de ketting van Jack van de Klundert, waardoor er plots geremd moest worden en waardoor Ad Farla de keuze moest maken om het riet aan de waterkant in te fietsen of op de weg te klappen. Gelukkig besloot Ad het eerste te doen en kwam er gelukkig zonder kleerscheuren (alleen een schrammetje aan de knie) en nat pak vanaf.

De kapotte ketting was niet meer te repareren en de bus kon de dijk ook niet op. Jack werd met behulp van Guido Kauffeld en Leo Langeweg de 3 km tot aan het haventje in Kinderdijk voortgeduwd. Na kort beraad werd besloten om door te fietsen en Jack ging samen met onze chauffeurs op zoek naar een fietsenmaker voor een nieuwe ketting. Er moesten nog 18 km via de Lek weg getrapt worden, alvorens we in het pittoreske Nieuwpoort aankwamen. Hier genoten we van onze eerste koffie en gebak. Even later sloten onze chauffeurs en Jack aan mét nieuwe ketting en pion op de fiets.

Na de eerste stop togen we richting de pont om de oversteek naar Schoonhoven te maken. Vanuit hier fietsten we aan de bovenkant van de Lek langs plaatsjes als Jaarsveld, Uitweg en Lopik. Bij Vreeswijk verlieten we de Lekdijk en reden we door Nieuwegein, langs Bunnik om uiteindelijk na 119 km bij restaurant ‘t Jagershuys in Zeist aan te komen en te gaan genieten van een overheerlijke pannenkoek.

Nadat onze buiken weer gevuld waren met de broodnodige brandstof, konden we ons gaan opmaken voor de slotrit richting Apeldoorn. De zon begon uitbundig te schijnen en we hadden de wind in de rug. Het werd een mooie rit waarbij gehugten werden gepasseerd als Liesveld, De Glind en Walderveen voordat we na ongeveer 150 km Barneveld binnen reden.

In Barneveld werd onze, enigzins verbouwereerde voorzitter Jan Broeders gehuldigd voor zijn 100.000 clubkilometers! Nadat Jan alle felicitaties in ontvangst had genomen, begonnen we aan onze laatste 40 km richting Apeldoorn langs Kootwijkerbroek, Stroe en dwars door de Hoge Veluwe. Na 190 km en 7:21 uur op de fiets kwamen we eindelijk aan bij de Stay-Okay in Apeldoorn en konden we eindelijk genieten van een heerlijke goud-gele rakker.

Nadat iedereen uitgerust was en zich onder de douche van het zweet had ontdaan, sloten we de avond af met een etentje in restaurant De Boschvijver bij de Apenheul in Apeldoorn. Na een goed diner werd er bij terugkomst nog een paar pilskes genuttigd aan de bar in onze Stay-Okay en ging men uitgerust en voor sommigen té vroeg richting de stapelbedden voor de nodige nachtrust.

Dag 2

Zaterdag stonden we weer vroeg op voor een goed en stevig ontbijt. Er stond namelijk een tocht van 116 km op het programma, welke dwars door het nationale park De Hoge Veluwe ging en ook de Posbank zou nog bestegen moeten worden. Helaas was het weer ons niet goed gezind en viel het af en toe met bakken naar beneden.

De eerste stop was na 47 km bij café-restaurant De Harmonie in Laag-Soeren voor koffie en gebak. De tweede stop werd na ongeveer 92 km aangedaan voor een heerlijke uitsmijter bij restaurant de Waldhoorn in Otterlo. Eenmaal weer op eindbestemming aangekomen, werden de fietsen nog even snel afgespoeld en nadat iedereen weer fris en fruitig onder de douche vandaan was gekomen, werd de BBQ aangestoken.

Onder het genot van een heerlijk stukje vlees, salade, broodjes en een paar biertjes kwamen bij menigeen de tongen echt los en werd het een onvergetelijke avond lachen en gieren. Vele anekdotes passeerden de revue en later op de avond werd ook nog spontaan het clublied ingezet onder aanvoering van Jack van Hulten. Een voor een druppelden de coureurs richting bed. De één wat later dan de ander.

Dag 3

De volgende ochtend ging de wekker om 7 uur voor een stevig ontbijt, want er wachtte ons nog een aardige lange rit richting huis. Met waterige oogjes aan tafel werd het ontbijt genuttigd en kwamen de herinneringen van de avond ervoor langzaam maar zeker weer bovendrijven.

Klokslag 8 uur was de bus weer gevuld met onze bagage, werd snel nog even de bandjes opgepompt en konden we aanvangen met de rit naar Zevenbergen. Helaas was het weer ons weer niet goed gezind en zouden we nog veel wind en nattigheid tegen krijgen. Maar, wielrenners zijn nu eenmaal geen watjes en op karakter zouden we dat varkentje wel even wassen!

Na een valse start, de navigatie liep niet als gewenst, was de eerste stop voor koffie en gebak aan de Waal bij restaurant De Waal. Er waren op dat moment zo’n 58 km weggetrapt. Het tweede stuk van de rit hadden we alleen maar wind op kop en mochten we tussendoor ook een lekke band verwisselen. Na 90 km fietsten we eindelijk het mooie Zaltbommel binnen. Iedereen was wel toe aan een stop om weer de nodige caloriëen te tanken en op te drogen. Bij restaurant De Verdraagzaamheid aan de Waal kon men genieten van een broodje gezond, uitsmijter of broodje tonijnsalade.

Voordat we ons gingen opmaken voor het slotstuk werd bij het restaurant nog even snel van kleding verwisseld en kon iedereen in clubkostuum het laatste, maar zware deel van de route volmaken. Onderweg werd nog het pontje bij slot Loevenstijn genomen en na Woudrichem werd er in één teug richting Zevenbergen gefietst. Na precies 154 km en 6:17 uur op de teller, kwamen we moe maar voldaan aan in ons eigen dorp. We werden hartelijk ontvangen door het thuisfront bij de brandweerkazerne van Zevenbergen.

In totaal hebben de deelnemers maar liefst 460 km in drie dagen gefietst!

Het was een GEWELDIG weekend!

Edward, Leon, Ruud en Guido nogmaals bedankt voor het regelen van het weekend (daar zijn behoorlijk wat uurtjes in gaan zitten) en alle clubleden die mee zijn gegaan voor de geweldige sfeer! Ook willen wij Brandweerkazerne Zevenbergen bedanken voor het mogen gebruiken van hun kantine.

Tot volgend jaar!

Robert Borst.

Alle foto’s