TWC-lid Marcel Rindt volbrengt zijn missie!

Na 4 weken fietsen in Frankrijk heeft Marcel Rindt, lid van TWC Zevenbergen, de zwaarste officiële fietstocht ter wereld, “de 100-cols tocht“, volbracht! Een unieke en uitzonderlijke prestatie! Marcel legde in precies 4 weken (31 dagen) een afstand van maar liefst 4104 km af, klom 76398 hoogtemeters en zat in totaal 235 uur op de fiets. Door deze unieke prestatie is Marcel in het register opgenomen van de 100-cols tocht. Men wordt hier alleen in opgenomen als men ook bij alle 40 controleposten heeft gestempeld.

Gedurende die 4 weken deden we elke week een verslag (week 1, week 2 en week 3) over zijn avontuur en droom. Hieronder het verslag van zijn laatste week door de Alpen, De Jura en de Vogezen.

Week 4 – Alpen, Jura en Vogezen

In zijn laatste week van de 100-cols tocht door Frankrijk kreeg Marcel de Franse Alpen voor zijn kiezen. De eerste cols van de Alpes Maritimes kwamen niet hoger uit dan 1000 meter, hoewel ze behoorlijk steil waren, maar al snel doemde de beruchte Col de la Bonette op, welke één van de hoogste verharde cols van Europa is. Hierna volgden de Alpenreuzen elkaar op, met als hoogtepunt de Galibier, en als afsluiting de spectaculaire klim (16%) naar de Grand Colombier.

Op dag 26, woensdag 20 september, liet Marcel de Alpen achter zich en fietste hij richting het plaatsje Songieu wat in de buurt van het meer van Genève ligt. De toppen van de Jura en de Vogezen leverden daarna minder problemen op dan de Alpenreuzen, hoewel de Grand Ballon met 1400 meter en 15 km klimmen toch nog heel lastig was. Hierna kreeg Marcel nog vele kleine, maar lastige cols voor zijn kiezen, met als apotheose de klim naar het bekende klooster van Ste.Odile.

Zijn laatste stempel kreeg Marcel op zondag 24 september toen hij door de Elzas naar Mutzig bij Straatsburg fietste. Maandag 25 september moesten er nog 42 km afgelegd worden naar Saverne, waar Marcel precies 4 weken geleden zijn avontuur begon.

Marcel legde in precies 4 weken (31 dagen) een afstand van 4104 km af, klom maar liefst 76398 hoogtemeters en zat in totaal 235 uur op de fiets!

Marcel je bent een TOPPER! We zijn als TWC Zevenbergen erg trots om zo’n renner in ons midden te hebben!