De 100 cols tocht van Marcel Rindt (wk 3)

Elke week geven we een update over hoe het onze TWC lid Marcel Rindt vergaat in zijn avontuur tijdens de zwaarste fietstocht ter wereld “De 100 cols tocht” in Frankrijk. Marcel wil de 4081 km, 60.000 hoogtemeters en 100 cols, waaronder de Pyreneeën, Alpen en het Centraal Massief, afleggen in maar liefst 4 weken. Dat wil dus zeggen dat Marcel elke week gemiddeld zo’n 1000 km en 15.000 hoogtemeters moet fietsen. 

 

Cevennen, Provence en Mont Ventoux

Nadat de Pyreneeën waren bedwongen in zijn 2e week, daalde Marcel af richting de Cevennen. De oversteek van de Rhône naar de Provence is redelijk vlak qua hellingen. Het duurde echter 450 km en 8600 hoogtemeters eer Marcel aan de voet van de Mont Ventoux kwam. Deze top in het Massif des Cèdres is de enige van deze hoogte (bijna 2000 m) in de streek de Provence en wordt daarom ook wel de Reus van de Provence genoemd.

Op woensdag 13 maart begon Marcel aan deze beklimming en eenmaal de top bereikt op 1909 m, stonden als verrassing twee leden van TWC Zevenbergen hem op te wachten. Annie en Leo Langeweg waren hem voorgegaan en verwelkomden Marcel op de top (zie foto hieronder).

Marcel temidden van Annie en Leo Langeweg op de top van de Mt. Ventoux

Nadat Marcel op de top had gestempeld zijn ze gezamenlijk afgedaald en hebben ze ergens gelunchd. Na het afscheid moest Marcel nog 50 km fietsen richting Chavon.

De volgende dag werden er 160 km afgelegd richting Castellane. Vanuit deze plek ging Marcel het avontuur aan met de Franse Alpen. Maar er moesten eerst nog 112 km afgelegd worden richting Saint-Sauveur. De eerste Alpenrit was die van Saint-Saveur naar Guillestre, waar Marcel 3184 hoogtemeters verorberde over een lengte van 118 km.

In zijn 3e week heeft Marcel een afstand afgelegd van 987 km en 19868 hoogtemeters. Hier deed hij 59 uur over. Na drie weken heeft Marcel er al 3037 km opzitten en bijna 54000 hoogtemeters beklommen. In totaal zit Marcel nu 174 uur op de fiets.

In zijn laatste maar zware week gaat Marcel het gevecht aan met de Franse Alpen voordat hij weer terug is in Saverne bij Strassbourg, waar drie weken geleden zijn avontuur begon. Maar eerst nog die Alpen. De eerste cols van de Alpes Maritimes komen niet hoger dan 1000 m, hoewel ze behoorlijk steil zijn, maar de beruchte Col de la Bonette is een van de hoogste verharde cols van Europa. Hierna volgen de Alpenreuzen elkaar op, met als hoogtepunt de Galibier, en als afsluiting de spectaculaire klim (16%) naar de Grand Colombier.

Zet hem op Marcel! Nog even flink bijten op de tanden, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het je gaat lukken en je heelhuids en gezond terug komt.